Obrazek 1

Obrazek 1

Babu Miriel - Sok sikert, viszlát!

Caldin nesztelenül osont a kunyhó felé. Vigyázva hajtotta szét maga előtt az ágakat, fejét lehúzta, nehogy kilátszódjon a bokrok ritkuló őszi lombkoronája mögül. A szürkület lassanként rátelepedett az erdőre, segítve Caldint, hogy földszínű ruhájával és ezüstös hajával beleolvadjon a környezetébe. Vékony alakjával könnyedén átsurrant a léckerítés egy résén - a boszorkány háza a burjánzó kerten túl várta a vakmerő látogatókat.

Caldin magabiztosan megkerülte a romos épületet, először a borókás, majd a vadszőlő mögött rejtőzve. Végül megállt egy kis ablak alatt. Rövid haját gyors mozdulattal összefogta a tarkóján, és egy lendülettel felhúzta magát az ablakba.

Csak besurran, elveszi, amiért jött, és a boszorkány azt sem fogja tudni, hogy a világon van.

- Be kell valljam, azon az ablakon keresztül sem látogatott még meg senki!

Caldinnak arra sem volt érkezése, hogy felkiáltson, annyira váratlanul érte a boszorkány hangja. Nyekkenve zuhant le az ablakból, egyenesen rá egy alacsony polcra - apró darabokra törve a rajta sorakozó üvegcséket.

Elfojtott egy káromkodást, és talpra kecmergett, le sem véve szemét az előtte álló alakról.

A boszorkány karba tett kézzel meredt rá, sötét bőre, haja és ruhái pont olyan fenyegetővé tették magas alakját, mint a falusiak mesélték.

- Khm. Ömm. Én vagyok a… kályha tisztító?

A boszorkány horkantott, Caldin közben felmérte a helyiséget. Ha megtalálhatná, amit keres, és kisurranhatna… Tervezgetését a boszorkány halk mantrája szakította félbe, egy pillanat múlva pedig fejjel lefelé lógott a mennyezetről.

- Mit tegyek most veled? - A nő úgy járta körül, mint portyázó oroszlán az áldozatát, szemöldökét bosszúsan összevonta. - Több havi varázsitalomat törted össze a kis akcióddal, valamiképp kárpótolnod kell! - Megállt, letekintett Caldinra, szája szegletében mosoly bújkált.

Caldin durcásan meredt rá, és már sejtette, mi következik.

Mielőtt becsapta volna Caldin mögött a kunyhó nehéz fa ajtaját, a boszorkány még utánakiáltott:

- Hozd el nekem az alapanyagokat, és akkor nem varázsollak varanggyá! - Édes műmosolyt villantott Caldin felé. - Sok sikert, viszlát!

1 megjegyzés:

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony