Obrazek 1

Obrazek 1

Babu Miriel - Hullócsillag

Vékony füstcsík szállt az éjszakai égboltra, a csillagok óvatosan pillantgattak le mögüle az indián táborra. Egy kis tipi ajtaján pislákoló tűz fénye vetült a nyárvégi, sárgás fűre, az estébe tücsökciripelés és a lovak méla horkantásai vegyültek.

– Hatalmas háború volt – zengett fel egy hang. A tűz körül egy csapat fiatal rézbőrű ült, hatalmas, csillogó szemekkel figyelve mesélőjük minden szavára. Az idős sámánasszony komoran bámult a lángokba. - A sápadtarcúak elözönlötték a vidéket, feldúlták táborainkat. Eleinte csak beljebb húzódtunk a területünkön, de utánunk jöttek, tüzet vető botjaikkal sorra ölték a vadakat...

Tátva maradt gyermekszájak sóhajtottak fel szomorúan.

– Népünk éhezett. – A sámánasszony ujjait a tűz fölé tartotta, eljátszva a füstpamacsokkal. – De ekkor egy bátor harcos megelégelte a megaláztatást. Kiállt a rézbőrűek élére, és a népek követték. Nem számított, apacs, … vagy …, a cél közös volt. Ezt a harcost pedig úgy hívták…

– Winnetou! – kiáltott fel egy kisfiú, arcán csodálat ült. – A nagy Winnetou!

A sámánasszony büszkén elmosolyodott, nevetőráncok kúsztak szeme sarkába.

– Bizony, fiam… A Nagy Szellem Winnetou-ra bízta a népünket, s ő győztes csatába vezette harcosainkat.

– Mert Winnetou bátor volt! – kiabálta be egy kislány.

– És igazságos! – tette hozzá mellette ülő kistestvére.

A sámánasszony bólintott.

– Mind szerettük Winnetou-t. Ismét szabadok voltunk, a vadlovak és bölények pedig visszatértek a legelőkre. De aztán…

Komor fellegek kúsztak az asszony arcára, hirtelen a tűz fénye is sápadtabbnak tűnt. Felállt, és lassan kisétált a tipi elé, a gyerekhad csendesen követte.

– A sápadtarcúak tárgyalni akartak. Hazug békeajánlatot tettek, értéktelen fémet és papírt adva érte.

– De Winnetou nem fogadta el, ugye? – kérdezte félénken valaki.

– Nem bizony. Ám a sápadtarcúak tüzes fegyvereikkel megölték Winnetou-t, de holttestét nem tudták átlépni, s így a tábor biztonságban maradt.

A sámánasszony és a gyerekek egyszerre pillantottak fel az égre, ahol egy hullócsillag szántotta keresztül a fényesen pettyezett feketeséget.

– Winnetou azóta is vigyáz ránk a csillagok közül.

2 megjegyzés:

  1. Gyah, elfelejtettem volna anno másik két indián törzset keresni ehhez? Oppá... Meg benne van egy random dátum, azt nem tudom hogy került oda :'D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Upszika! Köszi, hogy szóltál a dátum miatt... azért volt benne, mert ezzel jeleztem magamnak, hogy milyen dátumnál tartok a szösszenetek átmásolásával, de úgy tűnik, véletlen szöveg közbe írtam anno és elfelejtettem kitörölni. - amit most gyorsan orvosoltam. Őszintén... én igazából úgy olvastam a törzses részt, hogy az a "titok"... hogy nem akartál kiemelni konkrét törzseket az apacs mellett... és így azokat mi nem "halljuk".

      Törlés

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony