Obrazek 1

Obrazek 1

Zsazsi - Hullócsillag

Jackie Bond, született Jacquline Lindner Golden Globe-díjas színésznő a második legfiatalabb Bond lányként (Aliza Gur után) vált híressé. Ismertebb szerepei közé tartozik a New York-i cipellők és a Lélekszakadva.

Jackie Market Draytonban született. Édesanyja Mary Elizabeth Barron franciát tanított a helyi középiskolában, édesapja James Lindner üzletember volt, sokat utazott, főleg Amerikába. Jackie az után kezdett el érdeklődni a színjátszás iránt, hogy ikerbátyjait beválogatták a Bogyók című gyermeksorozatba, majd később a kis Jackie szerepelt benne egy epizód idejéig, mint a hetedik hangya.

A család Jeffersonba költözött. Jackie a középiskola utolsó két éve után a Los Angeles-i Színművészeti Egyetemen tanult tovább.

Néhány tévéfilmet követően szerepet kapott Jack Eaton legújabb 007-es filmjében, mint Bond lány Anthony Sheehan oldalán. Ezután Az Alkony titkai trilógiában játszotta a főszerepet Conrad Grey mellett. A New Yorki-i cipellőkben nyújtott alakításáért Golden Globe-ra és Oscar-díjra is jelölték. Játszott Don Hollings két művészfilmjében, majd ismét meghódította Hollywoodot a Lélekszakadva című thrillerrel.

A Lélekszakadva után elvállalt egy szerepet Jack Eaton Szürkeség című sci-fi-jében, ám végül Janis McRain játszotta el Flavinda szerepét. Következő filmjét, a Liliomokat a kritikusok Jackie szenvedélyes haláltáncaként írták le. A film csúnyán megbukott a pénztáraknál. Többet nem forgatott.

A magánéletében nem volt olyan szerencsés, mint a filmvásznon. Miután a bulvár összehozta a nála több mint 10 évvel idősebb Anthony Sheehannal, a szupersztár rajongói halálos üzeneteket és kések képeit kezdték küldözgetni neki, emiatt egy ideig drog- és alkoholproblémákkal küzdött.

Három évvel később feleségül ment David King színész-rendezőhöz. Született egy fiuk, Danny. A pár öt év után vált el egymástól, mikor nyilvánosságra került David és Veronica Woodford viszonya. Jackie ismét depresszióba zuhant, kimerítette a válás. A Szürkeség forgatásának kezdetén újból kábítószerezni kezdett, ezért Eaton felmondta vele a szerződését.

A Liliomok után elköltözött Los Angelesből. Azóta nagyon védi magánéletét. Állítólag ismét férjhez ment egy ausztrál színészhez, és szült két kislányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony