Obrazek 1

Obrazek 1

Brukú - Roham


- Macie rohamra indul -

Macie a hosszú lábait a széles asztalán pihentetve bámulja a monitort, amin az egyik videóját szerkeszti, a legújabb telitalpú neon bakancsot reklámozva. Felhajtja az üvegbögrében már rég kihűlt kávéját. Ekkor megszólal a telefonja, amit nem rég dobott le a lila-fehér kockás takaróval fedett ágyára.

Ellöki magát az asztaltól és anélkül, hogy felállna, felveszi a készüléket. A kijelzőn egyetlen értesítés villog: pláza nyitás. Macie azonnal felpattan, feltépi a padlizsánlila ruhásszekrény ajtaját, kikap egy testhezálló sortot és egy flamingós blúzt, aztán megfordul, hogy a falon lévő keskeny tükörbe nézzen: a narancs színű sminkje így a nap végén is tökéletesen áll, kiemelve zöld szemeit és a szeplőit a pisze orrán, a piros rúzsa is vastagon fedi telt ajkait és a madártoll fülbevalói is egyben vannak még. Ledobja az asztalra a keret nélküli szemüvegét, aztán útnak indul.

Rengeteg ember gyűlt össze a kétszintes modern épület előtt, bámulva az üvegablakokban villogó neonokat. Macie a tömeg szélén ácsorogva igyekszik előrébb araszolni, de alig engedik előre, és nem egy káromkodást is kap a fejére. A tinédzser oda sem figyel, tovább próbálkozik. Ekkor kivágódnak az üvegajtók és felharsannak a hangszórók: A Majesty Pláza megnyitja kapuit. Üdvözlünk minden vásárlót.

A tömeg fülsértő lármával megindul, magával rántva a lányt is. Mozdulni sem tud. Képtelen hagyni hadd taszigálják és lökdössék az épület belseje felé. Valaki ekkor belekönyököl a veséjébe és megtépik a haját is. A lány felnyög, de megacélozza magát és fellök egy mellette álló fiatalabb lányt, hogy előrébb jusson. Már látja a márkás boltot, ahol a fluoreszkáló hátizsákot árulják. Több sem kell: rátapos valakinek a lábára, valaki mást kigáncsol és ráordít. Így nyomakodik előre, míg végül a tömeg kilöki magából, és elterülve a hideg kövön beesik a boltba. Azonnal talpra áll, nem törődve a fájó izmaival, a lihegésével, sem a kiszáradt szájával, lecsap a táskára és elmarja egy másik lány elől az utolsó darabot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szkielet Smoka Zaczarowane Szablony